Мало је познато да вода у којој су се кувала јаја може да се искористи за биљке.
Биљкама прија калцијум, доприноси њиховој чврстоћи, а њега има доста у води у којој су се кувала јаја. Такође, калцијум помаже да се одржи добра пХ-вредност земље.
Важно је да сачекате да се вода охлади до собне температуре пре него што залијете биљке.
Ако нисте сигурни да ли вашој биљки недостаје калцијум, обратите пажњу на следеће симптоме:
Прочитајте још
Жуто-смеђе мрље на листовима, које су окружене смеђом ивицом
Спори раст
Довољно калцијума у земљи чини биљке мање осетљивим на болести и оштећења.
Ако су вам листови биљака суви и без сјаја, пробајте да их оживите на начин искусних баштована.
Ставите само мало мајонеза на чисту крпу и с њом пребришите листове биљака.
Не само да ћете имати прелепе, сјајне листове биљке, већ ће се мајонез разградити и потпуно покупити наталожену прашину, пише Еспресо.