Мало је познато да вода у којој су се кувала јаја може да се искористи за биљке.

Биљкама прија калцијум, доприноси њиховој чврстоћи, а њега има доста у води у којој су се кувала јаја. Такође, калцијум помаже да се одржи добра пХ-вредност земље.

Важно је да сачекате да се вода охлади до собне температуре пре него што залијете биљке.

foto: Shutterstock

 

 

Ако нисте сигурни да ли вашој биљки недостаје калцијум, обратите пажњу на следеће симптоме:

Жуто-смеђе мрље на листовима, које су окружене смеђом ивицом
Спори раст

Довољно калцијума у земљи чини биљке мање осетљивим на болести и оштећења.

Ако су вам листови биљака суви и без сјаја, пробајте да их оживите на начин искусних баштована.

Ставите само мало мајонеза на чисту крпу и с њом пребришите листове биљака.

Не само да ћете имати прелепе, сјајне листове биљке, већ ће се мајонез разградити и потпуно покупити наталожену прашину, пише Еспресо.

БОНУС ВИДЕО: