Велика бура се дизала око њене животне приче, а највише су јавност шокирали детаљи када је написала своју аутобиографију "Гола истина" у којој је оптужила оца да ју је узнемиравао сексуално кад је имала десет година.   

Рођена је 18. децембра 1981. у Загребу. Мајка јој се зове Мира, а отац Спасо Чанковић је био познати модни новинар. Већ дуго живи у Словенији и под уметничким именом Анеј Сам пише књиге. Родитељи су се развели пре него се родила, а Спасо је сазнао да има ћерку кад је Нивес било 18 месеци. 

Наводно ју је када је порасла представљао као своју љубавницу. 

Када је књига изашла, била је најчитанија. Међутим, отац ју је тужио и добио парницу.Тада је одлучено да Нивес мора да уплати 40 просечних хрватских дневница у државну благајну.

Из ината према оцу фотографисала се за Плејбој и показала своје бујно попрсје. Очево злостављање мајци је открила тек када је одрасла. Нивес данас, како је истакла, више није у контакту с њим, нити је занима шта се с њим догађа. 

Интересанто је да је Нивес узела мајчино презиме Зељковић, које је по пореклу српско. Спасо се наводно посвађао са Нивесином мајком, повукао се и нису били у контакту једно време. Замерао је бившој супрузи што ћерку од малих ногу припрема за старлету јер је по његовим речима, Нивес с 13 година шетала нашминкана, у минићима и штиклама.

Позната хрватска певачица и кантауторка Алка Вуица шокирала је јавност признањем да би спавала са земљакињом, старлетом Нивес Целзијус.

- Одавно сматрам да су људи бисексуални и да сексуалност није одређена родом. Наравно, истражујем и чудим се свему што ме узбуђује и опушта. Истражујем своју природу и све што ме занима јер сам знатижељна и нисам глупа! Имали смо осамдесете које су заправо биле код нас шездесете. Откривали смо своју сексуалност и нисмо се либили ни срамили бити са неким ко нас је привукао, било мушко или женско! Нажалост, нисам никада спавала с Нивес и мислим да је она то испричала само због маркетинга, јер да је хтела заиста спавати са мном, не бих је одбила - рекла је Алка, а пренели хрватски медији.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: