Velika bura se dizala oko njene životne priče, a najviše su javnost šokirali detalji kada je napisala svoju autobiografiju "Gola istina" u kojoj je optužila oca da ju je uznemiravao seksualno kad je imala deset godina.   

Rođena je 18. decembra 1981. u Zagrebu. Majka joj se zove Mira, a otac Spaso Čanković je bio poznati modni novinar. Već dugo živi u Sloveniji i pod umetničkim imenom Anej Sam piše knjige. Roditelji su se razveli pre nego se rodila, a Spaso je saznao da ima ćerku kad je Nives bilo 18 meseci. 

Navodno ju je kada je porasla predstavljao kao svoju ljubavnicu. 

Kada je knjiga izašla, bila je najčitanija. Međutim, otac ju je tužio i dobio parnicu.Tada je odlučeno da Nives mora da uplati 40 prosečnih hrvatskih dnevnica u državnu blagajnu.

Iz inata prema ocu fotografisala se za Plejboj i pokazala svoje bujno poprsje. Očevo zlostavljanje majci je otkrila tek kada je odrasla. Nives danas, kako je istakla, više nije u kontaktu s njim, niti je zanima šta se s njim događa. 

Interesanto je da je Nives uzela majčino prezime Zeljković, koje je po poreklu srpsko. Spaso se navodno posvađao sa Nivesinom majkom, povukao se i nisu bili u kontaktu jedno vreme. Zamerao je bivšoj supruzi što ćerku od malih nogu priprema za starletu jer je po njegovim rečima, Nives s 13 godina šetala našminkana, u minićima i štiklama.

Poznata hrvatska pevačica i kantautorka Alka Vuica šokirala je javnost priznanjem da bi spavala sa zemljakinjom, starletom Nives Celzijus.

- Odavno smatram da su ljudi biseksualni i da seksualnost nije određena rodom. Naravno, istražujem i čudim se svemu što me uzbuđuje i opušta. Istražujem svoju prirodu i sve što me zanima jer sam znatiželjna i nisam glupa! Imali smo osamdesete koje su zapravo bile kod nas šezdesete. Otkrivali smo svoju seksualnost i nismo se libili ni sramili biti sa nekim ko nas je privukao, bilo muško ili žensko! Nažalost, nisam nikada spavala s Nives i mislim da je ona to ispričala samo zbog marketinga, jer da je htela zaista spavati sa mnom, ne bih je odbila - rekla je Alka, a preneli hrvatski mediji.

(Alo)

BONUS VIDEO: