У наставку прочитајте којих пет ствари не треба никоме да кажете:

1. Ваше најдубље мисли

Ваша уверења о одређеним темама треба да остану лична. Износећи своје најдубље мисли и уверења о осетљивим темама као што су живот, смрт, политика или религија јавним, ризикујете да изазовете различите реакције и потенцијалне сукобе.

2. Ваше доброчинство

Помагање другима и учешће у добротворним акцијама су похвални, али су вреднији када се раде без тражења признања. Када људи виде ваше добротворне акције као себичне, то може поткопати позитиван утицај ваших поступака и довести до скептицизма у вези са вашим правим намерама.

Фото: Профимедиа

 

На пример, ако донирате у добротворне сврхе и одмах то објавите на друштвеним мрежама, неки ће можда помислити да тражите похвалу, а не да искрено желите да помогнете. Уместо тога, размислите о томе како можете додати вредност животима људи, а да притом останете анонимни. Овај приступ не само да одржава интегритет ваших поступака, већ вам такође омогућава да се фокусирате на циљ који подржавате, а не на себе као појединца.

3. Ваши циљеви

Ћутите о својим плановима све док их не остварите. Објављујући своје циљеве јавности, отварате врата другима да критикују, ометају или чак саботирају ваше напоре. Изношење ваших планова може довести до тога да други украду ваше идеје и саботирају вас у корену.

4. Ваш начин живота

Неке детаље вашег животног стила, као што су ваш сексуални живот, религиозна уверења или лоше навике, најбоље је чувати у приватности осим ако баш верујете особи са којом разговарате. Откривање ових интимних детаља може довести до непотребних расправа, осуда и емоционалних превирања.

5. Породични сукоби

Неразумно је причати о породичним сукобима са другим људима. Ово вас обезвређује као особу и може изазвати подсмех и осуду ваше породице. Често се такве приче преносе и искривљују док се истинита прича потпуно не промени, наносећи још већу штету.

БОНУС ВИДЕО: