- Ђаво удара највише на брак. Он гледа да то расцепа. Погледајте, то је исто урадио првом браку - Адама и Еве, и он то неће престати да ради. Не због нас, него да се наруга Богу, јер Богу је јако важна заједница мушкарца и жене - рекао је Предраг Поповић гостујући на телевизији К1, те навео пример функционисања свог брака:

- Моја супруга, она лежи са мном у кревету, она мени спрема храну, она мене пере, меси колач за славу, она носи моје презиме и да ја њу издам? Да ја њу преварим? Па коме ћу бити веран ја? Богу? Пријатељу? Куму? Коме? Немој онда да имаш жену, разведи се лепо, нисмо се слагали - Боже мој. Није ни прво ни последње, довиђења, али када се даш, онда се заиста даш. Будеш мушкарац какав јеси. Она прихвати своју улогу као жена, нема ту ривалитета, свако ради своје. Кад се она разболи, знаш како ја кувам! Све обавезе које има, ја тада преузимам на себе. Кад се ја разболим, она преузима на себе моје обавезе. Значи, ми јесмо тим, брак јесте тим. Бринући се о њој, ја се бринем о свом спасењу. Мени рај неће бити потпун без ње.

Потом се надовезао:

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Oтац Предраг Поповић

 

- Ово што рекох се односи на брак у комплету и не одвајам мушко од женског. Брак је једно тело. Спомињати женско или мушко у браку је цепати то тело. Нажалост, данас се брак схвата као уговор, интерес, договор, а најмање љубав, поверење, брижност, итд. Зато вас молим да избегавате црну хронику бракова без љубави, јер ако једно не воли друго, онда то није брак! А ја овде говорим управо о браку као једној целини са више личности. Тек тад, драги моји, можемо схватити како је наш Бог један у три лица. Заједница узвраћене и праве љубави кроз пожртвованост за другог јесте брак! Зато кажемо да је црква невеста Христова јер је то љубав која побеђује време и врата пакла! То је узор наш - закључио је отац Пеђа Поповић, који је исечак гостовања објавио на свом Инстаграм налогу.

У коментарима су се надовезали његови пратиоци, чија су мишљења била подељена, мада се већина слаже с њим.

Фото: Јутјуб принтскрин/Oтац Предраг Поповић

 

"Слажем се у потпуности, али данашње жене нису својим мужевима служавке и кућне помоћнице."

"Браво, тако се говори, тако се поштује жена и брак, свака част."

"Када би сви имали такво размишљање о браку, овај свет би био здрава ћелија човечанства по Божијој и људској."

"Ја сам исламске вереоисповести, али уживам да слушам овог човека. И јако много научим и учим од њега, хвала од срца", само су неки од бројних коментара испод објаве.

БОНУС ВИДЕО: