Пилетина је намирница која је веома популарна због своје широке примене, али и због своје приступачне цене. Радо је виђен гост сваке трпезе и омиљена врста меса код већине малишана.

Међутим, постоји једна врло важна ствар када је ово месо у питању, а то је да постоје делови пилетине које не бисмо требали јести.

Многи их са уживањем конзумирају не знајући да они садрже велики број паразита који могу нашкодити организму.

Фото: Shutterstock

 

 

Пилећа плућа

Плућа су препуна бактерија и паразита. Чак ни кување на високим температурама, нећете успети све да их елиминише. Постоје и бактерије које су отпорне на високе температуре, самим тим опасност је већа.

Пилећи реп

Колико год да волите овај део на тањиру, трудите се да га избегавате. На пилећем репу налази се мноштво бактерија и паразита које могу имати веома штетан утицај на ваш организам.

Пилећа кожа

Многи су уверени да пилећа кожа садржи велику количину колагена, али то је далеко од истине. Она садржи много масти, али и много штетних бактерија и паразита. Ако је поједете превише, нашкодиће вашем организму.

БОНУС ВИДЕО: