Како јавља Слободна Далмација, Пирић је пронађен полуго у свом кревету, а узрок смрти тек треба да се утврди након обдукције. 

Инспекцијски надзор у затвору извршиће и Управа за затворски систем.

У октобру 2022. Пирић је био у сплитском затвору и тамо је сам себи нанео повреде жилетом. После лечења у сплитској болници, враћен је у затвор.

Како је тада објавио DalmacijaNews, није познато како је Пирић дошао до бријача, јер након јутарње посете тоалету, бритве за једнократну употребу мора да врати полицији, с обзиром на то да је под појачаним надзором.

Додали су и да се Пирић већ посекао у ћелији, док је суђење још трајало, а тада је то протумачено као покушај одуговлачења судског поступка.

Председник судског вијећа Жупанијског суда у Сплиту Зоран Иванишевић прошле године је осудио извршиоца Фистанићевог убиства Стипу Рингвалда на 19 година затвора, Пирића на 18 година, а помагача Владе Золоте на 17 година, што је казну на коју су осуђени на првом суђењу.

Правоснажност ове пресуде још није потврђена.

Како је тада саопштено, осуђена тројка због протеста није чекала да се заврши образложење пресуде, а у судници је протестовала и мајка једног од осуђених, након чега је на захтев напустила судницу. судије.

- Све су то глупости - устао је у једном тренутку Пирић.

- Све су то лажи, само сте преписали стару пресуду - рекла је жена, пише Далматински портал. Упркос упозорењу, она није престајала да виче, па је судија Иванишевић наложио да сви који нису хтели да слушају образложење пресуде оду. За Пирићем су пошли и Рингвалд и Золота, а судницу је напустио и већи део публике.

Судија је при одмеравању казне као отежавајућу околност за Пирића узео то што је Фистанића познавао од раније и са њим је био у пословној вези. За све осуђенике, Пирића, Рингвалда и Золоту, отежавајућа околност је то што се убиство догодило у малом месту, па је дубоко узнемирило грађане.

Према наводима оптужнице, злочин се догодио на подручју Славиња, у близини државног пута у правцу Брзета, где је 39-годишњи Фистанић зауставио аутомобил, након чега му је пришао 49-годишњи убица на мотоциклу и кроз полуотворени прозор испалио шест хитаца у главу и врат, пише хрватски Индекс.

БОНУС ВИДЕО: