Њихова ћерка Дуња је дипломирала драматургију, годину дана студирала је историју уметности на Сорбони у Паризу и данас је селектор Кустендорф филмског и музичког фестивала.

 

 

Кустурицина ћерка је била и у жижи јавности због везе са принцем Александром ИИИ Карађорђевићем, а иако је тадашњег партнера пратила на готово свим догађајима, нимало јој није пријало појављивање у медијима.

- Мени то смета, ја мислим да се приватни живот назива приватни живот управо да се о томе не би писало. Нисам профил жене која воли да се експонира када су такве ствари у питању и да са њима излазим јавно - рекла је својевремено Дуња Кустурица.

У време трајања те везе, Дуњу су због лепоте упоређивали са принцезом Маријом Карађорђевић, а једно време су јој давали и надимак- српска Кејт Мидлтон.

Фото: Н. Скендерија

 

Својевремено је написала сценарио за омнибус о религији у коме је њен отац обрађивао тему православља, што је касније искористио у филму „На Млечном путу“.

- Теме које ме занимају су социјалне природе, личне и доживљене. Мислим да ми је некако проза ближа од драме и филма. Одрасла сам на руској литератури. Највише ме интересује историја Балкана. Време Младе Босне носило је неко надахнуће. Данас опет живимо колонизовани. Свет може бити другачији. Након распада Југославије изгубили смо слободу - говорила је раније Дуња.

- Дуња је веома образована девојка и сигуран сам да ће у будућности да направи нешто велико. Само је питање времена када ће искористи своју интуицију и дар и пронаћи огледало у коме ће рефлектовати своје замисли, говорио је Емир о о својој мезимици.

- Одрастајући уз родитеље уметнике и брата Стрибора, имала сам много тога да научим. Било је веома поучно - говорила је Дуња раније.