Румејса Гегли је читав живот школована код куће. Кад је имам шест година већ је била изузетно висока и због тога је трпела задиркивања, јер је одрасла у земљи у којој се сматра да дечаци и мушкарци треба да буду виши од жена.

Румејса годинама држи рекорд као највиша жена на свету, а све због Виверовог синдрома који погађа само 50 људи на читавом свету. Она ово своје стање не доживљава као благослов или срећу, већ као усуд. Каже да се читав живот осећа као дете заробљено у телу одрасле особе. Због њене висине, читав живот су од ње очекивали да буде одрасла.

 

 

Живот у болници и под надзором лекара

Током њеног одрастања Румејс је имала низ операција. Прву, на отвореном срцу имала је са само годину дана. Са три године је оперисала пупчану килу. Када је напунила пет година провела је 5 месеци код физиотерапеута како би могла уопште да направи прве кораке и то помоћу ходалице.

Током Гелгијевог детињства, када је имала само годину дана, подвргнута је операцији на отвореном срцу да би решила урођене срчане проблеме. Две године касније, са три године, поново се нашла у операционој сали, овога пута на операцији корекције пупчане киле. Препреке су и даље постојале док је Гелги напунила пет година, због чега јој је било потребно пет месеци физиотерапије пре него што је могла да направи прве кораке, ослањајуц́и се на ходалицу као подршку.

 

 

2013. године имала је две операције за решавање сколиозе, после чега се њено кретање поправило.

Румејс се сада фокусирала на физијатријске вежбе, али упркос свим напорима она се може кретати само помоћу инвалидских колица и хоклице, тј. ходалице.

"Мој живот није био лако путовање," каже ова жена која признаје да је током читавог живота имала велику подршку околине, поготово родитеља.

 

 

Живот је за њу стално прилагођавање, као што је то случај са одећом. За њу не постоји довољно велика одећа, па се она већ одавно довија и шије, прекраја, крпи како би то све изгледало како треба.

Због висине, она не може да се вози стандардним аутомобилом па користи комби. У кући се користи намештај по мери, јер нема тог кревета стандардне величине на којем би она могла да спава.

"Ја сам физички инвалид," каже ова девојка која се храбро бори са сваким даном.

Тренутно живи у Калифорнији, где прима одговарајућу негу за своје тело.

Стил