Према једној студији, 96% људи кажу да имају интерни дијалог сами са собом. То се најчешће дешава у свакодневним ситуацијама, али вам уједно може помоћи да разумете свет око себе.

Било да се тај разговор дешава унутар ваше главе или говорите наглас, то је једна врста пасивне активности - једноставно слушање сопствених мисли.

Фото: Профимедиа

 

Када људи разговарају сами са собом, можда размишљају о проблемима и говоре их наглас. Ово је познато и као "самообјашњавајући" разговор. Говор наглас помаже људима да разумеју и дефинишу своје мисли.

Ово је здрава тактика решавања проблема. Постоје студије које показују да када људи причају о ономе што су управо искусили, већа је шанса да ће научити нешто из тога и разумети то.

Саморазговор се односи на начин на који разговарате сами са собом. Позитиван разговор са самим собом може вам помоћи да се уздигнете изнад неке ситуације и да имате више самопоуздања.

Фото: Профимедиа

 

Саморазговор може да вам помогне да лакше доносите одлуке и мотивише вас да радите ствари које можда одлажете. Одржавање позитивног погледа и љубазни разговори са собом могу имати велики утицај на ваше опште ментално здравље.

БОНУС ВИДЕО: