У црвеној мрежи, поморанџе изгледају ружичастије и привлачније, што значи да је вероватније да ћемо желети да их купимо.

Трговци користе и трикове када су у питању лимуни или грејпфрути, који се најбоље слажу са жутом или зеленом.

Изгледали би наранџасто у црвеној амбалажи.

Фото: Shutterstock

 

 

Није случајно ни то што су корпе у продавницама све веће.

Мартин Линдстром, аутор бестселера који пише о томе како су нам брендови испрали мозак, каже да са вец́им корпама купци купују 19 одсто више, што је веома добар разлог да трговци пажљиво бирају одговарајућу амбалажу, пише Пун куфер.

Како препознати сочну поморанџу?

Ако се питате како да изаберете лепу поморанџу пуну сока, један од начина је да је држите у руци и осетите њену тежину - што је тежа у односу на величину, то ће наранџа бити сочнија. Они плодови који изгледају превише лагани могу бити суви.

Чврста наранџа јарке боје такође може бити добар избор, а избегавајте меко воће или воће са видљивим оштећењима.

Помиришите их - добре су и оне које миришу на зрело.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: