Понекад нам не успе славски колач онако како смо замишљале, а ово су неке од мугућх грешака:
Неисправна рерна
Уколико је рена неисправна или стара грејач ће више грејати са једне стране у односу на другу, што ће да доведе до пуцања.
Тесто које није довољно нарасло
Битно је да квасац буде добар и да тесто промешате неколико пута да би тесто нарасло. Ако није довољно нарасло може се догодити да лако пукне.
Прочитајте још
Сувише тврдо или влажно тесто
Разредите тврдо тесто, а додајте брашна у влажно, да би испало мекано и ваздушасто.
Суво тесто
Потребно је да прекријте тесто фолијом или крпом јер ако дуго буде стајало на ваздуху-осушиће се и лакше ће да пукне.
Брашно је лоше чувано
Битно је да брашно чувате на хладном и сувом месту. Влага ће лоше утицати на тесто, уколико је лоше пући ће приликом печења.
Улога горњег грејача у рерни
Увек је битна улога горњег грејача у рерни. Славски колач У ставите на средину рерне, уколико га ставите близу горњег грејача, сушиће се па ће шансе да пукне бити веће.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО: