У једном изазову, на помен његовог имена, Карли се слатко насмејала и истакла да му нема равног када је физички изглед у питању уз речи "он је прелеп и диван момак" (више о томе прочитајте на ОВОМ линку).

Никола Јовановић је српски је кошаркаш који игра на позицијама крилног центра и центра. Рођен је 6. јануара 1994. године у Београду, на Врачару.

Фото: АТА имагес/А. Ахел, Инстаграм принтскрин/николајовановиц

 

 

Јовановић је прошао млађе селекције Црвене звезде, а провео је и једну годину у Партизану пре него што је 2012. отишао у САД на усавршавање.

Прво је провео годину у средњој школи "Арлингтон кантри деј", након тога одлази на познати универзитет Јужна Калифорнија где наступа за Тројансе три године. Након треће године пријавио се на НБА драфт на којем није прошао, па је своју шансу у НБА лиги тражио преко летње лиге, где је прво наступао за Детроит, па онда за Лос Анђелес лејкерсе.

Будући да није успео да се избори за уговор са неким НБА тимом, крајем октобра 2016. је потписао за филијалу Детроита (Гранд рапидс драјв) за коју је играо све до марта када је трејдован у филијалу Никса.

 

 

Никола је 2017. године потписао трогодишњи уговор са Црвеном звездом. Са Звездом је у сезони 2017/18 освојио Суперлигу Србије. У августу 2018. прослеђен је на једногодишњу позајмицу у Аквила баскет Тренто.

Сезону 2019/20 провео је у Црвеној звезди, а у августу 2020. је потписао једногодишњи уговор са Игокеом. Са овим тимом освојио је Куп Босне и Херцеговине за 2021. годину.

 

 

У септембру 2021. је потписао уговор са руском екипом Нижњи Новгород. У руском клубу је био до децембра исте године када је уговор раскинут, потом се вратио у Нижњи Новгород у сезони 2022/23. У фебруару 2023. потписао је за белгијски Остенде, како пише на Википедији. У октобру исте године прешао је у Антверп џајантсе, а тренутно брани боје Халконес де Ксалапа, мексичког прволигаша.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)