Потребни састојци:
килограм готових кора
350 грама старог сира
200 милилитара јогурта
1 јаје
4 супене кашике уља
чаша киселе воде
1 прашак за пециво
Начин припреме:
У дубљој чинији помешајте сир са једним јајетом, јогуртом, уљем и пецивом. Добро промешајте да се све лепо сједини. Сада ређајте коре у четвртасти науљени плех на следећи начин:
Прво ставите једну кору у плех, па је онда попрскајте киселом водом, потом ставите две изгужване коре, такође попрскајте киселом водом, а онда ставите преко њих још једну целу и поново попрскајте киселом водом.
Сада сипајте једну трећину фила, па поновите поступак са корама, друга трећина фила, поново ређајте коре, а онда и преостали фил, и на крају ставите коре које су вам остале једне преко друге. Попрскајте уљем и киселом водом и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док не порумени.
Прочитајте још
*Да би Вам пита била сочнија, непосредно пре вађења, неких 5 минута, окрените питу тако да горња страна сада буде доле, и вратите да се пече још пет минута. Овај поступак је за мало вештије па с тога није неопходно да се уради осим ако то не желите.