Potrebni sastojci:
kilogram gotovih kora
350 grama starog sira
200 mililitara jogurta
1 jaje
4 supene kašike ulja
čaša kisele vode
1 prašak za pecivo
Način pripreme:
U dubljoj činiji pomešajte sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Sada ređajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sledeći način:
Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dve izgužvane kore, takođe poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu celu i ponovo poprskajte kiselom vodom.
Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga trećina fila, ponovo ređajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Pročitajte još
*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vađenja, nekih 5 minuta, okrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite.