Овако спремљене палачинке неће бити жилаве, биће врло ваздушасте и укусне. 

За ове палачинке неопходна су само два састојка: 

  • 2 шоље брашна
  • 2 шоље газиране воде

Припрема:

У чинију сипајте газирану воду. Брашно постепено додајте, мешајте варјачом. Када маса почне да се згушњава, мешајте  ручном мутилицом да не би остало грувица. Када се смеса уједначи, оставите је у фрижидер на 2-3 сата. Добро загрејан тигањ намажите папирним убрусом умоченим у уље и пеците палачинке са обе стране. Понекад тигањ подмажите уљем. Спремљене плалачинке филујте по жељи.  Пријатно!

Фото: Shutterstock

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: