Према America Egg Boardu, најбоље је тврдо кувана јаја држати у фрижидеру. Ако су још у љусци, употребљива су наредних седам дана. Огуљена јаја треба појести исти дан. Замрзавање тврдо куваних јаја у љусци или без ње, се никако не препоручује.

Фото: Профимедиа

 

Министарство пољопривреде САД саветује да кувана јаја, као нити једну другу неконзервирану храну, било кувану или не, не треба остављати на температурама између 4 и 60 степени дуже од два сата.

То је зато што је то температурни распон у којем опасне бактерије најбрже расту. А ако температура прелази 32 степена, а ви, на пример, спремате роштиљ, лако кварљиву храну треба бацити након само једног сата.

Фото: Shutterstock

 

Како препознати покварено тврдо кувано јаје?

Покварена тврдо кувана јаја обично јако миришу на сумпор, који се и описује као мирис покварених јаја. Ако и нисте сигурни да ли је јаје стајало предуго, једноставно га баците. Није вредно ризика по здравље, пише bastabalkana.com.

БОНУС ВИДЕО: