Посни подварак је један од најукуснијих јела, а спрема се слично као и мрсни:

  • 250 г црног лука
  • 1 кг киселог купуса
  • 2 листа ловора
  • 150 г сецканих сувих шљива
  • 50 г пиринча
  • уље
  • зачинска паприка
  • бибер

 

Припрема:

 
Црни лук који сте исецкали издинсајте на уљу. Потом  додајте рибанац и ловор, па све динстајте на тихој ватри да омекша. Затим додајте сецкане  суве шљиве и напола скувани пиринач, зачинску паприку и бибер по укусу. Све измешајте и преручите у науљену посуду за печење. Пеците подварак у рерни од 40 минута до један сат, док не добије лепу боју.

Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: