Иако неки извори наводе да руска салата може да се чува и до седам дана, стручњаци за сигурност хране препоручују конзумацију за највише три дана од припреме. Овај краћи рок посебно важи за домаћу руску и француску салату припремљену од свежих састојака, који су подложнији бржем кварењу од индустријски припремљених намирница.
Ево како се правилно чува руска салата:
- Чувајте је у фрижидеру на оптималној температури од 4 степена Целзијуса.
- Никада не остављајте салату на собној температури дуже од једног сата.
- Одвајајте потребну количину за сервирање.
-Вратите остатак салате у фрижидер одмах након сервирања.
Прочитајте још
- Држите је у херметички затвореној посуди.
- Избегавајте покривање руске салате фолијом.
Знакови да је руска салата покварена су: промена мириса, појава течности на површини, промена боје састојака и непријатан укус.
БОНУС ВИДЕО: