Иако неки извори наводе да руска салата може да се чува и до седам дана, стручњаци за сигурност хране препоручују конзумацију за највише три дана од припреме. Овај краћи рок посебно важи за домаћу руску и француску салату припремљену од свежих састојака, који су подложнији бржем кварењу од индустријски припремљених намирница.

Фото: Shutterstock

 

Ево како се правилно чува руска салата:

- Чувајте је у фрижидеру на оптималној температури од 4 степена Целзијуса.

- Никада не остављајте салату на собној температури дуже од једног сата.

- Одвајајте потребну количину за сервирање.

-Вратите остатак салате у фрижидер одмах након сервирања.

- Држите је у херметички затвореној посуди.

- Избегавајте покривање руске салате фолијом.

Знакови да је руска салата покварена су: промена мириса, појава течности на површини, промена боје састојака и непријатан укус.

БОНУС ВИДЕО: