NJih dvoje imaju troje zajedničke dece, a sa njima je i Jelenin sin iz prethodnog braka.

Foto: N. Skenderija

 

Emotivna priča košarkaša Dejana Tomašević i supruge Jelene počela je pre dve decenije. Kako često ume da ispriča, kada je ugledao Jelenu, sportisti je odmah bilo jasno da je njegova izabranica ona prava i da želi sa njom da provede ostatak života.

Venčali su se 24. maja 1998. godine bez medijske pompe. Živeli su u zemljama gde je Dejana vodila košarka, a poslednjih deset godina uživaju u Srbiji, gde je, kako kažu, i najlepše slaviti velike praznike, uz porodicu i prijatelje. Par ne osporava da je bilo i manje lepih trenutaka, tokom provedenih godina, ali ističu da su im uspesi bili još lepši, jer su ih zajedno delili. Sa troje dece, Manjom, Miom i Matijom, kao i Jeleninim sinom iz prethodnog braka Marinkom, prošli su kroz razne izazove koje im je život priredio. Ogromna ljubav, istrajnost i poštovanje su im pomogli da prevaziđu poteškoće na koje danas gledaju kao na vredne lekcije.

LJubavni par se tokom godina zajedničkog života našao i pred novim izazovom, novom životnom etapom, u kojoj je glavni akter bila Jelena. Uz ogromnu podršku muža, ali i ostatka porodice, Jelena je uspela da prebrodi ozbiljne zdravstvene probleme. Znanje iz oblasti prirodne medicine pomoglo joj je da reši zdravstvene probleme, ali i upiše fakultet i postane doktor nauka prirodnih nauka.

Foto: Petar Milošević

 

Sve se odigralo vrlo brzo. Osmeh sa njenog lica nestao je ubrzo nakon rođenja sina Matije, kada joj je ustanovljena autoimuna bolest poznatija pod nazivom lupus.

- Posle četvrtog porođaja počela sam da se osećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od 20 kilograma viška iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija - svojevremeno je izjavila Jelena.

Prvi simptomi bili su bolovi. Bolele su je obe ruke i zglobovi na nozi, a onda su bolovi postajali sve gori i gori. U Španiji su joj dijagnostifikovali bolest, a u Atini je dobila potvrdu da boluje od lupusa. Dejan je, kao i čitava porodica, bio uz nju sve vreme. NJihovu ljubav bolest je samo učvrstila i borba da sve bude kako treba.

Vaspitanje dece im je primarno, iako se njima mnogo više bavila Jelena dok se Dejan profesionalno bavio sportom.

Foto: Petar Milošević

 

- Nije bilo lako odgajati decu i brinuti o svemu dok je Dejan aktivno igrao. Sada je drugačija situacija. Imam punu podršku Dejana i dece, koja su sada samostalna i dosta toga mogu sami da urade. Dejan nije bio tu kad sam se porađala sa drugim detetom, našim prvim zajedničkim. To je bilo za vreme bombardovanja i bilo mi je mnogo teško tada. Međutim, on je našao čudotvorne puteve i došao, pa je ujutru bio pored mog kreveta kad sam se probudila. U teškim mometima za mene je bio tu, nije me ostavljao samu. Kada sam rađala dvoje najmlađe dece, Dejan je bio na porođaju i držao me za ruku - zadovoljno je Jelena rekla jednom prilikom.

Dejan nikada nije krio svoju ljubav prema Jeleni što nam dokazuju i priče njegovih saigrača da je Tomašević toliko bio zaljubljen da kada ode da igra u stranu zemlju, drži mobilni telefon na grudima i strpljivo čeka kada će njegova supruga da ga pozove.

- Nije to baš bilo tako, to su mene moji drugari iz reprezentacije zavitlavali, govorili su da sam prvi papučić reprezentacije. Tu nema ničeg lošeg, neizmerno volim Jelenu i siguran sam da ona još više voli mene. Da sam zaista srećan, jesam i hvala joj za sve lepe trenutke. Hvala joj što me trpi. Način života koji vode sportisti nije lak, ne možemo da biramo zemlju i grad gde želimo da idemo. U tim nekim trenucima ja odlazim sa ekipom, a ona ostaje sama u nekom nepoznatom gradu gde ne poznaje jezik. Sećam se, odlazak u Vitoriju, mi do samog porođaja nismo imali doktora. To su sve bili stresni trenuci, sreća pa smo imali mogućnosti i sreću gde želimo da živimo, u koje škole želimo da upišemo decu. Ima tu teških trenutaka koje treba istrpeti - kaže bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije za domaće medije.

Foto: Teodora Ćirić

 

Dejan želeo i peto dete

Košarkaš je sa lepšom polovinom želeo peto dete, ali Jelena nije bila istog razmišljanja.

- Veoma sam želeo da imamo petoro dece i time zaokružimo lepu porodičnu priču. Nažalost, dok sam ja tražio Jelena nije htela, a sada sam se i ja predao.

(Helou/Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".