Sloboda se prvi put pojavila u filmu Zdravka Šotre ''Zona Zamfirova'' koji je snimljen 2002. godine. Nakon te uloge, glumica nije očekivala da joj slede veliki filmski projekti. Bez obzira na to što je oduzimala dah u svakoj seriji i filmu, smetalo joj je što se svaki put morala iznova dokazivati.  

Uloga zbog koje su joj kolege zamerale, a koja ju je digla do zvezda, jeste uloga Anđelke Bojanić u poznatoj seriji ''Ranjeni orao'' koju su svi obožavali. Upravo ova serija je bila jedna od nagledanijih kada je u Srbiji merena gledanost.  Prema mišljenju kolega, ova uloga je bila lakog žanra i smatrali su da Sloboda zaslužuje mnogo kompleksnije uloge: 

Foto: N. Fifić

 

- Uvek sam se susretala sa komentarima: "Jao, zašto Mir-Jam, zašto ''Ranjeni orao'', ''Nepobedivo srce''. Kada bi neko od tih mojih kolega probao da izgovori replike iz serije ''Ranjeni orao'', shvatio bi koju težinu nose i kakva je to umetnost. Ta naivnost u replici, naivnost situacije… Veoma je teško u današnje vreme da pričaš o nevinosti jedne devojke koju je muž ostavio. Gledali bi te čudno, kao da nisi normalan. A onda su došli  ''Koreni'', serija koja je meni bliska i koja je ispratila moju životnu zrelost. Za neke svoje ranije uloge danas smatram da su skoro pa negledljive. Sa ''Korenima'' je to druga priča. Tu seriju sam obožavala da gledam – izjavila je skoro, Sloboda Mićalović za medije ''Srbija danas''.

BONUS GALERIJA: Slike iz albuma glumice Tijane Kondić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".