Izraelska vojska ubila je jednog od lidera palestinske grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze, saopštili su danas izraelski zvaničnici.


Reč je o Halidu Mansuru, koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u gradu Rafa, preneo je "Tajms of Izrael".

Kako dodaje izraelski list, on je po rangu bio kao Tajser DŽabari, komandant terorističke grupe u severnoj Gazi, koji je ubijen u petak, takođe u vazdušnom napadu.

Mansur je želeo da izvrši protivtenkovski raketni napad na izraelsku granicu i odgovoran je za brojne raketne napade na Izrael, dodali su zvaničnici.

Foto: EPA

 

Podsećamo, u vazdušnom napadu izraelskih snaga u blizini Kan Junisa u južnom delu pojasa Gaze poginula je najmanje jedna osoba, a najmanje dve su povređene. U drugom vazdušnom napadu poginuo je motociklista u naselju Šejaja u gradu Gaza.

Iz kabineta ministra odbrane Izraela Benija Ganca saopšteno je danas da je on naredio izgraelskim oružanim snagama da nastave ofanzivne akcije protiv palestinske grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze.

Ganc je jutros održao sastanak sa načelnikom izraelskih oružanih snaga Avivom Kohavijem i drugim visokim vojnim i bezbednosnim zvaničnicima na kojem je procenjena aktuelna situacija na terenu, prenosi dnevnik "Tajms of Izrael".

- Ministarstvo odbrane je usmerilo ofanzivne akcije protiv pripadnika Islamskog džihada, sa naglaskom na operacijama za sprečavanje raketnih dejstava na ciljeve u Izraelu - navodi se u saopštenju Gancovog kabineta i ističe da je izdata naredba da se pruži pomoć stanovnicima na jugu koji su od sinoć izloženi raketnim napadima.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".