Postala je kraljica sa samo 25 godina kada joj je otac umro u 56. godini.

U svojih 70 godina kao monarh i glava britanske kraljevske porodice, morala je da preživi mnoge PR skandale.

Dajana i Čarls i 'treći' u njihovom braku

Kraljevski brak princa Čarlsa i Dajane privukao je pažnju širom sveta: to će biti bajka. Najtraženiji neženja, princ Čarls trebalo je da se oženi mladom, prelepom Dajanom.

Ali mehur je brzo pukao. Godine 1992. Čarls i Dajana su zvanično objavili da se razvode.

Godine 1995. Dajana je dala solo intervju sa novinarom Martinom Baširom kako bi pričala o ogromnim pritiscima javnog života i svojoj borbi sa samopovređivanjem, postporođajnom depresijom i bulimijom.

Dajana je rekla da je - bilo nas troje u ovom braku, pa je bilo malo gužve - , aludirajući na Čarlsovu aferu sa Kamilom.

Dajana je čak priznala da je bila neverna Čarlsu, rekavši da je bila „zaljubljena“ u DŽejmsa Hjuita, svog instruktora jahanja.

Teškoće su naglo okončane 1997. godine kada je Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

LJubavna priča princeze Ane

Princeza Ana, jedina ćerka kraljice Elizabete druge, bila je udata za olimpijskog konjanika Marka Filipsa skoro 20 godina pre nego što su se razveli 1992. godine.

Par je proveo mnogo vremena odvojeno i nije izgledalo kao da je srećan - časopis People opisao je brak kao „besradnu laž - .

Ono što je podstaklo njihov razvod bilo je kada je britanski tabloid izvestio o „izuzetno intimnim” i „suviše vrućim za rukovanje” pismima između En i jednog od njenih tragača – britanskog mornaričkog oficira po imenu Timoti Lorens.

Nacistička stvar

Princ Hari je 2005. godine izazvao bes kada je otišao na kostimiranu zabavu obučen kao nacista.

Princ, koji je tada imao 20 godina, brzo je objavio izjavu izvinjenja koja je glasila: - Princ Hari se izvinio za bilo kakvu uvredu ili sramotu koju je izazvao. Shvata da je to bio loš izbor kostima. -

Harijeva avantura u Vegasu

Šta god da se desi u Vegasu, ne ostaje u Vegasu. Ne kada je u pitanju kraljevska porodica.

Godine 2012. svuda su letele gole slike 27-godišnjeg britanskog princa, koji je bio na pauzi pre svoje službe u Avganistanu.

Rekao je nakon incidenta: - Na kraju dana verovatno sam izneverio sebe, izneverio sam svoju porodicu, izneverio sam druge ljude. Ali to je verovatno bio klasičan primer da sam verovatno previše vojnik, a nedovoljno princ. To je jednostavan slučaj - .

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".