Albanac poreklom iz južne srpske pokrajine, pojavio se pred kamerama u jakni ozloglašene terorističke vojske Albanaca sa Kosova UČK!

Ovaj incident dogodio se nakon pobede Švajcaraca nad Severnom Irskom (2:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a izjavu je za tamošnje medije nakon meča dao upravo Šaćiri.

Foto: Jutjub printskrin/FM Images Albania

 

 

U jednom momentu prišao mu je nepoznati čovek i na njega navukao jaknu, na kojoj je veliki logo UČK, takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Čovek je potom počeo da se smeje, a Šaćiriju je, po njegovom osmehu i izrazu lica, bilo drago što se ovo dogodilo, pa sve navodi na to da je zapravo namešteno. Fudbaler je potom skinuo jaknu i opušteno nastavio da daje intervju.

Foto:Jutjubprintskrin/FM Images Albania

 

Očigledno da se radi o zloupotrebi, debelom mešanju politke u sport i sada bi UEFA trebalo žestoko da reaguje, da kazni švajcarski fudbalski savez, koji je dopustio ovu skandaloznu scenu jer očigledno nisu dobro obezbedili stadion.

Đerdan Šaćiri je poznat kao provokator koji često slavi golove rukama imitirajući dvoglavog orla, što je simbol velike Albanije, a to je uradio i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, i to baš protiv Srbije. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".