Neki su u startu odustali od braka na daljinu, a neki su to učinili godinama kasnije.

Bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP Srbije su zbog raznih krivičnih dela osuđeni na maksimalne kazne od po 40 godina zatvora. Sve duži boravak unutar zidina i sve manje nade za izlazak na slobodu, rezultirali su brakorazvodnim parnicama, jer lepše polovine nisu mogle da ih čekaju do penzije.

Tako se Nenad Bujošević Rambo, kum Milorada Ulemeka Legije, osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali, 2016. sporazumno razveo od supruge Sanje. Rambo je u samici preko 20 godina, a sa Sanjom ima punoletnog sina i ćerku. Sanja je za beogradsku štampu svojevremeno izjavila da ne ide u posetu bivšem suprugu u požarevački zatvor „Zabela“, ali da se sa njim čuje telefonom jer su ostali u korektnim odnosima posle 20 godina braka.

Foto: Aleksandar Stojanović

 

- Imamo dvoje dece od 20 i 21 godinu i ona su naša neraskidiva veza. Ni pre razvoda nismo imali razmirice. Prosto, breme života je učinilo svoje. Sada smo malo modifikovani spoj. Naš odnos je mnogo normalniji nego u nekim disfunkcionalnim porodicama. Dogovaramo se oko dece, šalimo se… - rekla je Rambova bivša žena za Alo.

Rambo i Sanja su se razveli posle 20 godina braka. Ona je posle toga uplovila u vezu s drugim muškarcem, sa kojim je dobila ćerkicu.

Sporazumni razvod imao je i bivši pripadnik JSO Branko Berček, iz Loznice, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Stambolića i atentata na Vuka Draškovića. On se isto sporazumno razveo 2011. od svoje supruge sa kojom ima ćerkicu od 13 i sina od 17 godina. Berček je u zatvoru 17 i po godina, od 2007. je u požarevačkoj „Zabeli“, gde ga posećuju supruga, deca, roditelji i sestra.

Među prvima brak je pukao Dušanu Maričiću Gumaru, poslednjem komandantu JSO, osuđenom na 40 godina zbog ubistva Stambolića.

- On se još na početku razveo od supruge, sa kojom ima odraslu ćerku. NJegova supruga je prodala njihov stan u Novom Sadu i kupila drugi. Veza je pukla, jer je otkrila da je tada bio u vezi sa jednom zgodnom teniserkom iz Novog Sada, koja je redovno dolazila na sva njegova suđenja. Međutim, i ona ga je kasnije ostavila i udala se.

I Nenad Ilić Glavonja, osuđen na 30 godina zbog ubistva Stambolića i atentata na Draškovića, razveo se od supruge Marije, sa kojom ima sina od 20 godina i ćerku od 17 godina.

Foto:Jutjub printskrin/Radio-televizija Vojvodine

 

- Ne znamo šta je tačno bilo između njih. On se razveo posle „Sablje“, negde 2005, dok je bio u CZ. Još je tada imao nesuglasice sa suprugom. Ona sada živi u Beogradu sa decom.

Leonid Leo Milivojević, koji izdržava kaznu od 30 godina, takođe se na početku svojih pritvorskih dana rastao od žene, sa kojom je bio u vezi iz koje imaju ćerku.

Jedna od supruga dotičnih anonimno je za medije priznala da nije htela da ide u „ljubavnu sobu“, iako je na to imala pravo tri sata.

- Ispred te prostorije za vreme boravka zatvorenika i njegovih partnerki bude stražar. Unutra je krevet, lavabo, posteljina… Kada sam videla sve to, povraćala sam. Nije mi bilo ni do čega, a kamoli do seksa. Neki od tih robijaša dovode i prostitutke, pa sama pomisao na to mi je budila gađenje - kazala je ona.

(ALO)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".