Rođena je u Strumici koja se tada nalazila u Osmanskom Carstvu, u siromašnoj porodici. Kada je Vanga imala 12 godina, s porodicom je napustila dom i započela život u Novom Selu. Godinu dana kasnije teško je povređena u oluji nakon koje je postupno počeo da  joj slabi vid koji je do 16. rođendana u potpunosti izgubila.

Foto: Jutjub printskrin/history

 

 

Nesreća se ujedno i povezuje s početkom njenih proročanskih sposobnosti i vizija. Do svog punoletstva je živela u sanatorijumu u blizini Beograda. U školi za slepe u Zemunu se učila kućnim poslovima da bi se potom vratila u Bugarsku i brinula o mlađoj braći i sestrama.

Mnoge stvari koje je baba Vanga predvidela naknadno su se desile, a ono što je zanimljivo jeste da je Vangelia za 2022. godinu predvidela i smrt Kraljice Elizabete.

Foto: Profimedia

 

 

Predviđanja za 2022. godinu

- Napad na Vladimira Putina. Vanga je predvidela napad na ruskog predsednika, ali to ne znači njegov kraj.

- Pad meteorita. Procenila je sudar velikog meteorita sa Zemljom.

- Ekonomska kriza. Države koje imaju dolar kao valutu biće najviše pogođene krizom.

- Klimatske promene. Predvidela je razne klimatske promene, a globalno otopljenje predstaviće naredne godine veliku prijetnju flori i fauni.

- Bolest Donalda Trampa. NJegovo zdravlje će biti lošije, a govorila je i o misterioznoj bolesti s ozbiljnim posledicama na njegovo uvo i mozak.

- Kraljica Elizabeta. Prema njenim predviđanjima, kraljica Elizabeta II izgubiće bitku za život i prepustiti tron sinu Čarlsu.

- Pobuna u Severnoj Koreji. Stanovništvo Severne Koreje ustaće protiv vođe Kim DŽong-una.

BONUS VIDEO:

"Novosti" ispred Bakingemske palate

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".