Ovo je prva slika crne mermenrne ploče na kojoj se nalazi ime pokojne kraljice, koja počiva pored svog voljenog supruga princa Filipa, koji je preminuo 2021. godine.

Kako javlja Dejli Mejl slika se pojavila nakon što je vernicima dozvoljeno da uđu u Memorijalnu kapelu kralja DŽordža VI ranije ove nedelje na crkvene službe nakon pokretne privatne sahrane NJenog Veličanstva u ponedeljak uveče.

NJeno ime je upisano pored imena njenog oca DŽordža VI, Elizabete kraljice majke i imena njenog pokojnog supruga koji je preminuo prošle godine u 99. godini.

To je prvi put da su imena kraljice i Filipa viđena zajedno u memorijalnoj kapeli kralja DŽordža VI na crnom belgijskom mermeru, jer je prethodna slika objavljena 2002. samo prikazivala zlatna slova za DŽordža VI i kraljicu majku zajedno sa datumima njihovog rođenja i smrti.

Redom stoji DŽordž VI 1895-1952, Elizabeta 1900-2002, Elizabeta II 1926-2022, Filip 1921-2021. Između dva para nalazi se jedna metalna zvezda podvezica, oznaka Ordena podvezice, najstarijeg i najplemenitijeg viteškog reda u zemlji.

Svo četvoro su bili članovi reda, a kapela Svetog Đorđa, u kojoj se nalazi spomen-kapela, je njen duhovni dom.

U znak dirljive počasti, venac – koji su videle milijarde širom sveta tokom istorijske sahrane prošlog ponedeljka – a koji je lično odabrao kralj Čarls, leži pored crnog kamena u bočnoj kapeli Svetog Đorđa koja bi trebalo da se ponovo potpuno otvori za javnosti sledeće nedelje.

Cveće u vencu je, u nijansama ružičaste, tamno bordo, bele i zlatne, da odražava kraljevski standard, i uključuje pelargoniju, ruže, jesenje hortenzije, sedume, dalije.

(Daily Mail)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".