DŽon Herbert Bous-Lajon je brat Elizabete, majke nedavno preminule kraljice Elizabete Druge.

Godine 1987. je objavljeno da je Nerisa preminula 1940. godine, dok je Ketrin preminula 1961. godine. NJih dve nisu bile u očima javnosti zbog mentalne zaostalosti, a po terminologiji tog vremena su ih klasifikovali kao "imbecile". Nisu naučile da pričaju.

NJih dve nisu zapravo preminule ovih godina, već su mnogo godina kasnije napustile ovaj svet. Nerisa je u 66. godini preminula 1986. godine, dok je Ketrin preminula u 87. godini 2014. godine.

 

 

Umrle su izopštene od ostatka porodice i sveta, a dugo su smatrali da su mrtve. Nisu dobile nikakav novac niti privilegije od porodice, osim 125 funti godišnje koje je porodica uplaćivala na račun institucije u kojoj su hospitalizovani. Kraljica je, navodno, tek 1996. godine saznala za postojanje Nerise i Ketrin, pa je svakog Božića slala poklone.

Nerisa je preminula 1986. godine, a na sahrani nije bio niko iz porodice. Prisutno je bilo samo osoblje bolnice, a grob je bio označen plastičnom pločicom na kojoj je pisao samo serijski broj. Tek posle otkrivanja njihovog postojanja, porodica je postavila nadgrobni spomenik.

Ketrin je sahranjena uz porodicu, ali je sahrana bila privatna.

Foto: Vikipedija

 

Osim njih dve, postojalo je još mentalno zaostalih devojčica koje su povezane sa ovom porodicom. Sestra njihove majke se udala za Henrija Fejna i sa njim je imala sedmoro dece. Ajdonea, Rouzmeri i Eteldreda su takođe primljene u ustanovu za mentalno zaostale. Ajdonea, iako najstarija, preminula je 2002. godine, Rouzmeri 1972. godine, a Eteldreda 1996.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".