Momčilo je u intervjuu za "Blic" ispričao detalje iz života, od rane mladosti i prvog konzumiranja alkohola i karijere. Na pitanje koja mu je omiljena uloga, Otašević  je rekao:

- Omiljena uloga mi je uloga oca. Uživam u tome, zna ponekad biti i naporno i zahtevno i fizički i psihički. Prelepo je i uživam u njihovoj sreći i prvim iskustvima, otkrićima, ona iskra u oku- iskren je glumac. Zatim je otkrio koja mu je omiljena destinacija:

- Cetinje mi je omiljena destinacija. Praznike sam proveo fenomenalno. Možda nekoliko puta zbog poslovnih obaveza nisam bio na Cetinju kada je Badnji dan i Božić. Ove godine jesam i strašno sam ponosan i srećan što sam uspeo da odem sa ocem i sinom da uberem Badnjak jer je to tradicija koja se nastavlja. Jakša je jednom udario, kasnije se zabavljao po šumi dok smo mi odradili sve što treba. Lepo mu je bilo.

Kada se prvi put napio ne seća se  da li je dobio batine samo od oca ili i od majke:

-Cetinjski blamovi nisu za priču, to je nezgodno malo. Osamnaesti Draškov rođendan, ja imam 14 godina, prvi srednje. Popio sam nekoliko đus votke, što je tada za taj organizam bilo dovoljno da budeš na vrh glave. Došao sam kući, pitali su me šta sam pio jer su videli da se ne ponašam baš normalno. Rekao sam: “Dve Koka-Kole i jednu Fantu”. Kako je išao razgovor dalje, ja sam pojačavao i pričao da nisam pijan. I onda mi je bilo zabranjeno narednih 7 dana da se javim drugarima, ni kroz prozor nisam smeo, iz kuće nisam smeo. Ne sećam se samo da li su me prebili oboje ili samo otac- kroz smeh je ispričao Otašević.

Slava ga nije promenila, kako kaže i još uvek je u kontaktu sa starim prijateljima:

-Zbog njih ostaneš isti. Imamo grupu na Vajberu koja je stara koliko i on. Zove se “Neću pasoš, vrati mi kusur”, to je naša interna fora koja je ostala. Svakodnevno smo na toj grupi, gde god da sam na tu grupu se piše. Podrže me i na premijerama filmova i predstava. Dođu do Zagreba da se i družimo, i utakmice kad su. Držimo se, ne daju me, ne dam ni ja njih- priča Otašević koji se slaže sa činjenicom da je odrastao u drugačijem vremenu od svoje dece sada.

-Rođeni smo u drugo vreme, pa ih nije bilo. Vreme na kompjuteru mi je bilo veoma ograničeno. Igrali smo fudbal na ulici. Oni sad kad dođu na Cetinje kod muzeja znaju da je to slobodna zona i uživaju. Bezbrižan sam. Ove godine je bilo prelepo sa klizalištem. Koliko smo mi uživali u nekoj drugoj slobodi toliko oni imaju neku svoju slobodu i stvari koje mi nismo imali.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".