Hose Ruben Nava smenjen je sa svoje funkcije nakon uginuća jednog jelena, prenosi američka televizijska mreža Ej-Bi-Si njuz. 

Zvaničnici su rekli da je istraga otkrila da su neke od životinja iz zoološkog vrta navodno prodate, razmenjene za određene predmete ili pojedene po Navinom naređenju.

Državno telo za zaštitu životne sredine saopštilo je da je jedna zebra zamenjena za alat, a jeleni i vatsui goveda prodata privatnim licima, bez odgovarajuće dokumentacije.

Fernando Ruiz Gutijerez, koji je u okviru organizacije za zaštitu životne sredine zadužen za divlje životinje, rekao je Nava ubio četiri jarca, koji su potom pripremljeni za jelo tokom novogodišnje zabave.

- To je dovelo u opasnost zdravlje ljudi koji su ih konzumriali, jer ove životinje nisu bile pogodne za ljudsku ishranu - dodao je Gurtijerez.

S druge strane, Ruben Nava negira da je na zabavi posluženo meso životinja iz vrta ističući da je reč o političkom obračunu, navodi meksička TV Asteka.

Tvrdi i da su da su vatusi goveda i zebra legalno razmenjeni za neophodnu opremu za zoološki vrt, ne navodeći detalje kome su predati.

(ABCNews.com)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".