Među poznatim pevačima našli su se Jelena Karleuša, Viki Miljković, Ceca Ražnatović, sastav "Trik FX", Dino Merlin, ali i mnogu drugi su usvojili pojedine melodije, a u nekim slučajevima i tekstove stranih izvođača. Neki od njih su poznati a neki potpuno anonimni za auditorijum. Hitovi poput "Tihog ubice", "Kad si rekla da me voliš", "Kukavica" - rado su slušani na svim proslavama i izlascima.

Foto: ATA images

 

Na Instagram profilu jedan dečko je izneo da su pesme plagijati . Saradnici naših pevača su samo malo sredili ove pesme, a pevači su ih otpevali na svoj način.  

Tako  je recimo Karleušin "Ubica" iz 2008. godine je pesma Marka Entonija "Se esfuma tu amor" koja je nastala 2004. godine. Posle nje na Instagram snimku s domaćim kopijama koji sledi našla se i "Do j*ja" (2009) koju izvodi "Trik FX", a koja je u originalu "Whine up" od Kat Delune, koja se kod nas takođe dosta slušala.

 

 

Pesma je svetlost dana ugledala 2007. godine, na njenom albumu "9 Lives".

 

 

"Mahinalno" koju izvodi Viki izašla je godinu dana posle indijske "Mahi Mahi Mahi Mainu Challa" iz filma "Kismat" u kom, inače, glumi Prijanka Čopra, što znači 2005.

 

Cecina "Tačno je" osvanula je 2001, dok je pevačica Despina Vandi svoju pod nazivom "Klinome" pevala još 1999.

 

Posebno iznenađenje na ovoj listi bio je Dino Merlin - koji sa hitom "Kad si rekla da me voliš" iz 2000. "kasni" za numerom "If you could only see" rok benda "Tonic" tačno četiri godine.

Naravno, to nije kraj liste, pogledajte još neke pesme koje su domaće zvezde "pozajmile".

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".