Међу познатим певачима нашли су се Јелена Карлеуша, Вики Миљковић, Цеца Ражнатовић, састав "Трик ФX", Дино Мерлин, али и многу други су усвојили поједине мелодије, а у неким случајевима и текстове страних извођача. Неки од њих су познати а неки потпуно анонимни за аудиторијум. Хитови попут "Тихог убице", "Кад си рекла да ме волиш", "Кукавица" - радо су слушани на свим прославама и изласцима.

Фото: АТА имагес

 

На Инстаграм профилу један дечко је изнео да су песме плагијати . Сарадници наших певача су само мало средили ове песме, а певачи су их отпевали на свој начин.  

Тако  је рецимо Карлеушин "Убица" из 2008. године је песма Марка Ентонија "Се есфума ту амор" која је настала 2004. године. После ње на Инстаграм снимку с домаћим копијама који следи нашла се и "До ј*ја" (2009) коју изводи "Трик ФX", а која је у оригиналу "Wхине уп" од Кат Делуне, која се код нас такође доста слушала.

 

 

Песма је светлост дана угледала 2007. године, на њеном албуму "9 Ливес".

 

 

"Махинално" коју изводи Вики изашла је годину дана после индијске "Махи Махи Махи Маину Цхалла" из филма "Кисмат" у ком, иначе, глуми Пријанка Чопра, што значи 2005.

 

Цецина "Тачно је" осванула је 2001, док је певачица Деспина Ванди своју под називом "Клиноме" певала још 1999.

 

Посебно изненађење на овој листи био је Дино Мерлин - који са хитом "Кад си рекла да ме волиш" из 2000. "касни" за нумером "Иф yоу цоулд онлy сее" рок бенда "Тониц" тачно четири године.

Наравно, то није крај листе, погледајте још неке песме које су домаће звезде "позајмиле".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".