Danas ova titula gubi na značaju, s obzirom da Velika Britanija više nije feudalno društvo, međutim, ova titula se i dalje može dobiti.

Postoje tri načina kako doći do ove titule moćnog imena:

 • Kroz brak, odnosno udajom ili ženidbom sa nosiocem titule i tako je kroz nasledstvo dobiti.
 • Kroz mandat u Kući Lordova, gornjem domu Britanskog parlamenta, što je moguće kroz nominaciju premijera i odobrenje monarha.
 • Kupovinom titule, odnosno zemlje koja bi tu titulu donela budućem nosiocu.
 • Kupovina zemlje može biti izuzetno skupa, međutim, sajt establishedtitles.com je došao do jeftinijeg rešenja. Oni obezbeđuju titulu za zainteresovane kroz kupovinu manjeg dele zemlje.

  Foto: Tanjug/AP

   

  Primarni cilj ove akcije je zaštita šuma u Škotskoj. Paket uključuje zemlju koja se kreće od desetine metra kvadratnog pa sve do 2 metra kvadratna i sertifikat.

  Budući lord i buduća lejdi

  Najmanja veličina koju možete kupiti je veličine desetine metra kvadratnog i košta 50 dolara. Ukoliko želite da odštampate sertifikat, to će koštati dodatnih 30 dolara, a ukoliko želite da taj sertifikat uramite, to će koštati dodatnih 59 dolara.

  Foto: Profimedia

   

  Ukoliko ste zainteresovani za veći komad zemlje, onda je potrebno da izdvojite još 160 dolara za pola metra kvadratna, odnosno 300 dolara za 1 metar kvadratni. Ista je cena nezavisno od pola.

  Pogodnosti za parove

  Parovi imaju veće pogodnost, odnosno, cena dve titule košta skoro 90 dolara bez štampanja i uramljivanja sertifikata. Ukoliko, ipak, želite tu opciju, cena je ista - 30 dolara za štampanje i 59 za uramljivanje.

  Foto: V. Đ.

   

  Osnovni paket za parove uključuje dve desetine metra kvadratnog, a metar kvadratni košta 270 dolara dok će dva metra kvadratnih koštati dodatnih 305 dolara.

  Šta sve uključuju paketi?

  Prvenstveno uključuju zemlju za koju se opredelite kao i personalizovani sertifikat u elektronskoj verziji ili štampanoj, ukoliko se za nju odlučite.

  Foto: establishedtitles.com

   

  Takođe, dobićete jedinstveni broj parčeta zemlje. Na vašoj zemlji će se nalaziti posađeno drvo, čime ova organizacija ispunjava svoj primarni cilj.

  BONUS VIDEO:

  Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

  Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".