Kako nezvanično saznajemo telo je primetio jedan od prolaznika u sredu oko 12 sati i odmah obavestio policiju.  

- Na telu muškarca je bila vidljiva prostrelna rana,a ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je, po proceduri konstatovala smrt. Policija je pored tela pronašla i pištolj za koji se pretpostavlja da je korišćen prilikom samoubistva - objasnio je izvor Informera upoznat sa slučajem.

On je dodao da je telo prevezeno na obdukciju. 

- Telo muške osobe poslato je na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu, a obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu - rekao je naš sagovornik.

Kako smo kasnije saznali, reč je o čoveku koji je dugo bolovao od teške, neizlečive bolesti, te se pretpostavčja da je to bio motiv samoubistva.

Ipak, šta se tačno dogodilo biće poznato po okončanju istrage koja je u toku. 

Ovo je nažalost druga tragedija koja se dogodila u Kikindi.

Naime, juče su, podsetimo u kući u kojoj je izbi požar, pronađena tela vanbračnog para, Ivice Gana (47) i njegove nevenčane supruge Ilone Novakov (48).

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

(Informer)

BONUS VIDEO: