U Splitu je danas nestao 11-godišnji Luka Moskatelo, a policija traži pomoć u njegovom pronalasku. Luka je nestao u Spinutu udaljivši se od Marjanskih vrata, a u trenutku nestanka bio je obučen u tamnu majicu s kapuljačom i sive pantalone a imao je bele patike. Kosa mu je ravna, svetloplava, visok je oko 150 centimetara, a srednje je razvijene građe za svoj uzrast.

U potrazi za nestalim Lukom Moskatelom iz Solina uključile su se sve raspoložive policijske snage, a u pomoć je pozvana i Hrvatska gorska služba spašavanja zbog blizine Park šume Marjan na mestu gde je dečak nestao. Kako saznajemo, Luka u Solinu gde živi ide ide i u školu pa mu je područje Spinuta i Marjana nepoznato.

U sredu oko 14 sati je bio u blizini Marjanskih vrata s oba roditelja kada su primetili da ga nema kraj njih. Kako su znali da im sin ne poznaje predeo na kojem je nestao odmah su alarmirali policiju.

Foto: nestali.hr

 

Jedan roditelj je otišao da prijavi nestanak, a drugi je ostao da traži u blizini mesta nestanka. Od Željke Radošević iz PU splitsko-dalmatinske saznajemo kako su se policijski službenici odmah uputili na teren.

- Svi policijski službenici koji su nam na raspolaganju uključeni su u potragu. Zatražili smo pomoć HGSS-a jer se približava noć, a u blizini nestanka je park šuma s dosta nepristupačnih terena - rekla je.

Potraga ide u dva glavna smera, na području gde je Luka nestao i prema Solinu jer se pretpostavlja da je mogao da krene i i prema kući.

U slučaju da neko poseduje informacije o dečaku može da obavesti najbližu policijsku stanicu ili nazove na broj 192.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".