Pokojni glumac Lane Gutović iza sebe je ostavio četvoro dece, ćerke Milicu i Nevenu, kao i sinove Janka i Spasoja.

Glumac je preminuo pre skoro dve godine, a njegov sin Spasoje, održao je emotivni govor kojim je njegov otac ispraćen na večni počinak.

- Bila je čast odrastati uz Laneta i učiti od njega. Uvek je išao težim putem, a sada je otišao lakšim. Govorio je o ovom trenutku, hteo je da ode mirno, bez pompe, uz oca Sredoja, običan drveni krst, bez cveća, bez muzike. Hteo je da ode nevidljivo i mi smo mu tu želju ispunili, slava mu i hvala.

Foto: Milutin Labudović

 

 

Spasoje Gutović zajedno sa bratom i sestrom primio je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Dobričin prsten“, koji je posthumno dodeljen njihovom ocu.

Mlađi Gutović završio je Arhitekturu i radi u struci. Takođe, on je pripadnik Gorske službe spasavanja Srbije, a sa svojim kolegama zaslužan je za mnoge podvige.

Spasoje se svojevremeno našao u situaciji da da prvu pomoć ženi na koju je, dok je hodala trotoarom na Trošarini, naleteo automobil u punoj brzini. NJegova odvažnost joj je tada spasila život.

Foto: ATA images

 

 

− U Gorskoj službi smo naučeni da, ako nema lekara u blizini, preuzimamo komandu i dajemo zadatke. Dok sam počeo da vršim brzi "trauma pregled“ dao sam zadatak jednom od posmatrača da pozove Hitnu pomoć, drugom da ode do obližnje apoteke po gaze, a trećem da mi pomogne u skidanju jakne. Ipak je decembar, ne mogu se preko debele odeće videti sve povrede. Žena počinje da se guši usled krvarenja koje se pojavilo u ustima i tada je okrećem u bočni "koma položaj", što se kasnije ispostavlja kao ključni trenutak jer bi se ugušila – ispričao je sin Milana Gutovića za "Informer", pa dodao:

− Probudila se posle petnaestak dana, imala je nekoliko operacija i ta saobraćajna nesreća joj je ostavila trajne posledice. Najveće zasluge pripadaju hirurgu Marku Todoroviću, koji je vodio njen oporavak. NJen suprug je sa mnom stupio u kontakt, a kasnije i ona sama, da bi mi zahvalili. Postali smo prijatelji i svakog 9. decembra slavimo njen drugi rođendan – otkrio je mladi junak.

BONUS VIDEO: