To je pokazala istraga koju je sprovelo Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom povodom smrti M.S., lica koje je bilo zaposleno u Pošti Crne Gore, čije beživotno telo je pronađeno dana 20.12.2022. godine, preduzelo je sve neophodne mere i radnje u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja, i to pribavljeni su materijalni dokazi u vidu snimaka i analize video nadzora, obavljeno je DNK, trasološko, grafološko, medicinsko i toksikološko veštačenje, kao i veštačenje po veštaku za digitalnu forenziku, a takođe u svojstvu svedoka i građana saslušano je i više lica - piše na sajtu Višeg državnog tužilaštva.

- Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, tužilaštvo je ocenilo da povodom smrti navedenog lica ne postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - naveli su iz VDT-a.

Podsetimo, telo mladića pronađeno je 20. decembra u Botunu. NJegov nestanak 17. decembra su prijavele kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

On je na teren krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada.

BONUS VIDEO: