Legendarni roker našao je drugi dom u Sloveniji sa 28 godina mlađom Dubravkom, a rodni Čačak redovno posećuje

- U Čačku ima gradski park gde sam odrastao, tu sam vežbao sa prvim bendom, skupljali smo se na klupi, ta staza se širi i nazvaće je po meni.

Bora Đorđević je već nekoliko godina unazad u srećnom braku sa Dubravkom, s kojom živi u LJubljani u Sloveniji, i ističe da je njegovo srce tamo gde mu je supruga, iako je odrastao u Čačku.

– Pitanje LJubljana ili Čačak je zbog čuvenog stiha: “Moje telo pošaljite u Čačak u Srbiju, u LJubljani ostavite srce neka bude tu”, moj odgovor je da su moje srce i moja ljubav u LJubljani – rekao je Bora, kog smo pitali da li misli da je ljubav lepša u poznim godinama.

Foto: ATA images

 

 

– Nisam ekspert, meni je lepo, ceo album mi se zove “LJubav i smrt” i ljubav uvek pobeđuje – istakao je pevač, te se dotakao najavljenog albuma.

– Gotovo je sve, čekamo samo da nađemo diskografsku kuću koja nema robovlasničke ugovore, kada napravimo pristojan ugovor, čućete. Ima 11 pesama i na CD-u će biti dve bonus pesme - otkrio je Bora i dodao:

– Stalno smo na putu, poslednji veliki koncert je bio u Čačku, bilo je oko 10.000 ljudi, a pre neku noć smo rasprodali koncert u Kranju za 350 ljudi, ne biramo, svi su koncerti za nas dovoljno veliki i značajni.

U takmičenjima “Nikad nije kasno” i “Zvezde Granda” ima sve više rok izvođača, a Bora nije najzadovoljniji svima.

Foto: P. Milošević

 

 

– Čini mi se da su takmičari “Nikad nije kasno” uvežbaniji i artikulisaniji od ove dece iz “Zvezda Granda”, verovatno više rade na sebi, šta znam – iskren je pevač, čiju je pesmu Lukas nedavno prepevao.

– Lukas je moj drugar i drago mi je da peva moje pesme, i ja bih rado pevao njegove. Nisam čuo njegovu izvedbu. Malo je morbidno, ali meni je njegova omiljena pesma “Lešće” – rekao je Bora i za kraj otkrio kako se oseća.

– Dobro sam – kratko je odgovorio pevač.

Pevač se prisetio početaka u rodnom gradu, kada je sa drugovima svirao i pevao u parku.

– U Čačku ima gradski park gde sam odrastao, tu sam vežbao sa prvim bendom, skupljali smo se na klupi, ta staza se širi i nazvaće je po meni, napraviće malu scenu gde će klinci moći da vežbaju – rekao je Bora.

Pevao sam sa polomljenom petom

Bora je davno pred jednu turneju polomio petu, ali mu to nije smetalo da nastavi sa nastupima.

– Desio se mali maler, stepenice su bile uz binu, i slomio sam petu. Otišao sam odmah u bolnicu, oni nesrećnici tamo ni štake nisu imali, napravili su neku longetu, vratio sam se na binu i otpevao koncert. Bolelo je kao đavo, imali smo tada pet, šest nastupa zaredom, a ja sam primao injekcije na tri sata. Jedan od koncerata je bio u Londonu, pitali su me u bolnici začuđeno da li mi je važnija noga ili koncert, rekao sam: “Koncert, naravno” – prisetio se Bora.

(Blic)