"Bild" u današnjem izdanju navodi da su Šolcovi telohranitelji shvatili grešku kasnije, i uhvatili muškarca.

Kako javlja "Bild", incident se desio u sredu oko 23 sata, svega nekoliko trenutaka pre nego što je Šolc ušao u vladin avion.

Kancelar je upravo proslavio 25. rođendan Evropske centralne banke (ECB) i sa ministrom finansija Kristijanom Lindnerom napustio zgradu ECB, uputivši se k aerodromu. Putovali su blindiranim limuzinama, a policajci državne policije Hesena u patrolnim automobilima i na motociklima obezbeđivali su kolonu vlade. Kancelarovi telohranitelji sedeli su u dva službena automobila Šolca.

Na putu, privatni automobil se neočekivano pojavio iza poslednjeg patrolnog automobila. Za volanom je bio čovek koji će kasnije tvrditi da je mislio da je to veliko venčanje. Policajci nisu primetili ovaj automobil, koji nije bio deo vladinog konvoja.

Foto: Tanjug/AP

 

Čuvari aerodroma u Frankfurtu su ga pustili da prođe barijeru na putu ka pisti, iako registarska tablica nije bila prethodno najavljena kao sve ostale.

Kolona je dalje nastavila ka vladinom avionu Erbas A319. Svi članovi delegacije, uključujući i Lindnera, počeli su da ulaze u avion. Samo ne Šolc.

On je obavljao telefonski poziv u svom automobilu, koji je potrajao nekoliko minuta. Kancelara su i dalje čuvali telohranitelji i policija. Nakon toga je Šolc izašao iz limuzine, želeći da se zahvali policiji i, kako to često biva, fotografiše se za uspomenu.

U tim trenutcima čovek je napustio svoje vozilo i iznenada pojurio prema Šolcu, rukovao se s njim i pritisnuo ga na svoje grudi. Tek kada je čovek pustio Šolca, telohranitelji su prepoznali opasnu situaciju. U tom trenutku su svi shvatili da ne znaju ko je taj čovek, pa je on brzo uhapšen.

Iz Šolcove kancelarije potvrdili su da je došlo do incidenta, koji se dogodio u sredu uveče kada se Šolc iz Frankfurta vraćao u Berlin, nakon proslave 25. godišnjice Evropske centralne banke.

Niko nije povređen u incidentu, ali je u toku istraga kako je došlo do bezbednosnog propusta.

BONUS VIDEO:

ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Peterburga

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".