Babić je prvu ploču objavio daleke 1967. godine, a sarađivao je sa najpoznatijim kompozitorima, orkestrima i muzičarima.

LJubav je potpuno promenila njegov život. Upoznao je Radmilu, tada Todorović, pesnikinju i tekstopisca, u TV emisiji i zavoleo je na prvi poged. Bez puno premišljanja odlučio je da je zaprosi a pored velike ljubavi ona mu je pisala i pesme koje su postale veliki hitovi. Jedna od prvih i najzapaženijih numera koje mu je supruga napisala je "Baš mi se ne da".

Milana Babića teško su pogodile reči lekara koji su mu saopštili dijagnozu njegove supruge ne ostavljajući nimalo nade. Iako je bio pripremljen za ono što će se desiti posle njene smrti bio je neutešan.

Opraštajući se od supruge Radmile, s kojom je proveo dvadeset godina u braku, nije krio suze.

- Teško je rečima opisati kako se osećam mesec i po dana posle smrti supruge. Uprkos svesti da je više nema, da je smrt konačna presuda, nekoliko puta sam osetio njeno prisustvo. Nemam opipljive dokaze za to, čak i ne mogu da opišem te događaje, ali znam da je bila pored mene. Više od dvadeset godina bili smo nerazdvojni, delili dobro i loše, disali na isti način. Bila je veoma jaka. Nije želela da prizna poraz. Dok je bila svesna, gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolničkom okruženju, pravila je planove. Posle treće operacije obavljene prošlog proleća, čim je osetila poboljšanje, s mnogo entuzijazma je nastavila rad u cilju očuvanja srpskog muzičkog nasleđa.

Milan Babić preminuo je u Beogradu od posledica srčanog udara 30. novembra 2009, u popodnevnim časovima u svom domu.

Hitna pomoć je stigla nakon samo nekoliko minuta, ali su samo mogli da ustanove smrt. Umro je u svojoj kući, u fotelji. Pričalo se da je zapravo umro od tuge za ženom koju je beskrajno voleo i koja je bila njegov pokretač.

Iz teške tuge i bezvoljnosti trgli su ga sin Branko i ćerka Jovana. No, njegovo srce ipak nije izdržalo.

BONUS VIDEO: