- Svaki poklon, svaki rođendan, svaka Nova godina, sve je bilo duplo - reči su kojima Srđan Žika Todorović opisuje svoje detinjstvo. Naš poznati glumac odrastao je u skladnoj atmosferi premda su mu roditelji bili razvedeni.

 

Foto: A. Stanković

 

 

Otac Bora Todorović je bio prava glumačka legenda, a njegova profesionalna karijera je potrajala duže od 50 godina. Bio je i veliki boem, a evo kako je upoznao Srđanovu mamu Snežanu Matić.

- Bora je kevu sreo kada je bila mlada balerina, tek je počela da igra u Hrvatskom narodnom kazalištu. Tu su se oni smuvali i on ju je poveo u Beograd. Ja sam se rodio 1965, a oni su se razveli četiri godine kasnije - ispričao je jednom prilikom Žika.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Potrudili su se da dete ne oseti razvod kao težak događaj. 

- Ja sam živeo sa mamom, ali kad god je ona odlazila na vežbe i predstavu, bio sam sa Borom - kaže glumac i ističe da je imao lepo detinjstvo.

- Na more sam išao malo sa kevom, malo sa ćaletom. Uglavnom, naš odnos je bio dobar - priča Žika. 

Foto: Instagram printskrin/srdjan.zika.todorovic

 

 

On se ponosi majkom koja je bila vanvremenska lepotica i s kojom rado prošeta ulicama Beograda. Snežanine slike plene pažnju na Žikinom Instagramu, a pratioci se utrkuju ko će ostaviti lepši kompliment. Mnogi kažu da Srđan dosta liči na majku.

(Lepa&Srećna)

BONUS VIDEO: