Viralni video pokazuje misteriozno stvorenje kako pliva u moru u blizini ostrva Polis, ali nije jasno o kojoj se vrsti tačno radi. Iako izgleda kao da ima kljun i krila ili peraje neke vrste, ipak nije reč o tipičnom obrisu ptice.

Iz Odeljenja za prirodne resurse Južne Karoline rekli su kako ne znaju šta bi to moglo da bude. 

- LJudi u mojoj kancelariji uglavnom su zbunjeni, ali mi nismo stručnjaci - izjavio je službenik Odeljenja za prirodne resurse Južne Karoline.

Jedan policijski službenik sugerisao je da bi stvorenje moglo da bude lignja, ali niko ne može sa sigurnošću da kaže o kojoj se životinjskoj vrsti radi. Video je poslat u Institut za istraživanje morskih resursa u Čarlstonu, gde trenutno proučavaju snimak u nadi da će razrešiti misteriju.

U međuvremenu meteorolog TV stanice WCNC Bred Panovik podelio je svoja razmišljanja o tome šta bi stvorenje moglo da bude.

- Isprva sam mislio da je sipa - rekao je, objašnjavajući kako sada ipak misli da bi to mogao da bude morski zec ili morski puž. 

- Mogu da budu prilično veliki i plivaju u vodi na ovaj način - rekao je Panovik. 

Međutim, primetio je da te vrste obično ne obitavaju u Južnoj Karolini i da se češće mogu pronaći na Floridi i zapadnoj obali Amerike, u toplijim vodama. 

BONUS VIDEO: