Kako pišu mediji, u autu se nalazio sveštenik Srpske pravoslavne crkve na službi u Novom Pazaru Savo Šmigić sa suprugom i troje maloletne dece.

Vozač pobegao, ubrzo uhvaćen

Nakon što se kratko zaustavio J.K je pobegao sa lica mesta. Kosovska policija zaustavila je i privela osumnjičenog pola sata kasnije u selu Zupče, na teritoriji Opštine Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica, zamenik direktora kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Eljšani navodi da se radi o J.K (29) iz Zubinog Potoka koji je upravljao vozilom "volksvagen pasat" kragujevačkih registarskih oznaka, i koji je nakon izazivanja saobraćajne nezgode, pobegao sa lica mesta.

Nakon što je priveden, odlukom tužioca braniće se sa slobode, a slučaj je u daljoj nadležnosti suda, rekao je Eljšani.

Sveštenik video mladića kako divlja vozilom

Sveštenik Savo Šmigić, koji je upravljao vozilom "volksvagen sharan" novopazarskih oznaka, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica da je u retrovizoru primetio da im se velikom brzinom približava drugi automobil, te da je počeo da pojačava brzinu pokušavajući da se odmakne.

Međutim, došlo je do udarca. Nakon što su se zaustavili, sveštenik Šmigić kaže da je izašao iz auta i krenuo prema vozilu koje ih je udarilo, ali je J.K dodao gas i pobegao sa lica mesta.

Lakše telesne povrede dobili su supruga i devojčica (12) kojima je kompletna dijagnostika urađena u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, a koje su nakon fiksiranja vratova medicinskim kragnama puštene na kućno lečenje.

(Radio Mitrovica)

BONUS VIDEO: