Popularni glumac i upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić ima iza sebe višedecenijsku uspešnu karijeru, a starija televizijska publika uvek će ga pamtiti kao Čarlija u seriji "Srećni ljudi".

Goncić je tokom čitave karijere pre svega bio fokusiran na rad u pozorištu, gde je ostvario desetine velikih uloga, a malo je poznato da je teatar posebno važan za njegovu porodicu.

Foto: N.Skenderija

 

 

Tako je pozorište i drugi dom njegove ćerke Isidore, koja može da se pohvali brojnim uspesima, i velika ljubav njegove supruge.

Svetislav Goncić je već 34 godine u braku s Gordanom Goncić, dramaturškinjom koja je donedavno bila na čelu Kulturnog centra Beograda, a trenutno je podsekretar u Sekretarijatu za kulturu.

Par ima dve ćerke – Isidoru i Aleksandru, koje su poznatom glumcu, kao i supruga, uvek na prvom mestu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atelje 212 (@atelje212)

 

– U potpunosti sam posvećen suprugi i ćerkama Isidori i Aleksandri. Mnogi ljudi greše, pa pritiskaju decu da bi ona ispunila njihova očekivanja. A deca kao svi živi organizmi oponašaju roditelje. Bukvalno govorim o životnoj dinamici i sklopu koji im se razvije iz godine u godinu.Trudim se da ih ne ugrozim već usmeravam – istakao je Bule Goncić jednom prilikom.

Ipak, kako je odrasla u sredini u kojoj je pozorište bilo veoma važno, i Isidora je razvila ljubav prema teatru, pa je danas istaknuta pozorišna rediteljka.

Isidora Goncić diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ivane Vujić. Iako je veoma mlada, ona je već radila na brojnim predstavama u Beogradu, ukljujući "Zonu Zamfirovu", "Kazimira i Karolinu", "Muzu", "Leptiricu", "Koštanu", "Strah od leptira"..

.

 

Kako je istakla u jednom intervjuu, rad u pozorištu njoj je sasvim prirodan, a ne krije da su očekivanja veća jer dolazi iz umetničke porodice.

– Odrasla sam praktično u pozorištu. U našoj kući sve je nekako povezano sa pozorištem i prijatelji i zabava i pravi posao. I neprestana priča o pozorištu. Tako da je moj odlazak na Fakultet dramskih umetnosti bio nekako prirodna stvar. Ali biti ćerka glumca je zaista mač sa dve oštrice. Imam utisak da se od mene stalno očekuje više, što je potpuno pogrešno – objasnila je za Glas Srpske.

BONUS VIDEO: