U trenutku požara u kući nije bilo nikoga a kada su vatrogasci uspeli, po veoma nepristupačnom terenu, da se probiju do ovog mesta mogli su samo da ugase vatru na zgarištu.

Milić Mijo Luković kaže da su se vatrogasci dugo borili kako bi lokalizovali požar jer vatra zahvatila čitavu kuću i nameštaj u njoj.

- Kad smo došli ovde imali smo šta da vidimo, jedan komšija je stigao par minuta pre nas. Crep je padao, gore i grede, ja sam pre toga javio vatrogasnoj službi oni su stigli posle pola sata jer je loš put i prilaz, ljudi nisu nikad bili ne znaju, pa dok sam im objasnio gde da skrenu.. Sve je bilo opremljeno, dve spavaće sobe, velika sala za ručavanje, stolovi, dva frižidera, zamrzivač, nova veš mašina, novi šporet i jedan i drugi i zidovi su pocrneli, oseća se to sve - kaže Luković za Infoligu.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, izašao je na mesto požara i nakon razgovora sa porodicom Luković obećao da će opština sa 600.000 dinara kao i u materijalu pomoći obnovu njihovog doma, a urgentno će biti angažovane i mašine na saniranju posledica nevremena na putnim pravcima za Glaviniće i Grbiće.

Izgorela je još jedna kuća u Perišićima.

BONUS VIDEO:

(Infoliga)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".