Naime, nakon što je Županijski sud u Splitu u avgustu 2021. doneo odluku da se starateljstvo nad maloletnim Aleksandrom podeli "na pola" između oca Milana Popovića i majke Severine Vučković, nova presuda Vrhovnog suda otkriva da Popović ponovo preuzima potpuno starateljstvo bez deljenja sa majkom Severinom.

Foto: ATA images

 

 

- Do takve odluke Vrhovnog suda je došlo isključivo zbog toga što 2019. godine, kada je dete bilo u trećem razredu, 46 dana nije išlo u školu, već je bilo na Severininoj turneji, pa se otac, kasnije, kad je dobio dete, angažovao da dečak ne padne razred - priča izvor i dalje navodi:

- Kad je to sve sagledao osnovni sud pet sudija jednostavno je izglasalo da druge mogućnosti nema. S druge strane, Severini nije oduzeto starateljstvo, već je sud pevačici smanjio broj dana. A zašto je sud Severini smanjio dane sa detetom - samo zato što u jednom periodu dete 46 dana nije vodila u školu i veće od pet sudija je procenilo da je Severina nemarna majka zato što sina 46 dana nije vodila u školu - zaključuje izvor.

Foto: A. Stanković

 

 

Inače, iz presude se vidi da niko od veštaka u predmetu Popović-Vučkovića nije saslušan, već je sud bio u posedu pismenog nalaza i mišljenja veštaka. Tužilac na isto nije imao primedbi, dok je okrivljeni prigovorio nalazu i mišljenju, što je svakako uticalo na ishod ovog predmeta.

Inače, Milan je jednom priznao kako je gledao Severinin snimak sa jahte, o tome čitajte u odvojenom tekstu.

(Republika)

BONUS VIDEO: