Pre nego što je postala poznata, u životu je radila razne poslove.

Rođena je u Opatiji, bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju i tako dalje.

Vedrana Rudan živi u Rijeci, a jednom prilikom ugostila je ekipu RTS-a, te otkrila mnoštvo privatnih detalja.

Foto: Printskrin/RTS

 

- Suprug je pronašao ovu malu, staru kuću. Mislim da ovo zdanje ima 400 godina, to je spomenik nulte kategorije - istakla je Vedrana u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" i dodala:

- Kad sam ja videla tu ruševinu, ja sam se zgrozila. Svidelo mi se, ali sam rekla suprugu, nemoj da kad zapneš sa majstorima da me pitaš nešto. I dan danas je tako ostalo, stalno po kući nešto radimo.

Foto: Printskrin/RTS

 

- Jednom prilikom me je izvređao majstor kada sam došla po svog supruga u kafić: "Ostavi ga na miru, ovo je najgora žena na svetu". Ja mu odbrusim: "Kako vas nije sramota tako da pričate, prvi put se vidimo u životu, a vi lupetate!". Tek on meni poručuje: "Ja sam vam ženo kuću izgradio". Nakon toga sam mu rekla da je kvalifikovan za to što priča, ali sam mu se svakako krvi napila - navela je Vedrana.

- Odrasla sam uz more, tako da me pogled na more odavde ne uzbuđuje. Ali kad god sam negde gde nam mora, uvek misli da preko zgrada i drveća u daljini mora biti mora. To je u meni, ali ne toliko da bih sada šetala pokraj mora i bacala kamenčiće - zaključila je ona.

Foto: Printskrin/RTS

 

Vedrana je, podsetimo, rođena u Opatiji. U prethodnih 20 godina objavila je više od deset knjiga.

BONUS VIDEO: