Nakon što je javnost saznala ko su finalisti Pesme za Evroviziju u prvi plan su izbile dve favoritkinje - Anđela Ignjatović Breskvica i Teodora Pavlovska Teya Dora, koje se iz potpuno suprotnih muzičkih žanrova svojim izjavama nadmeću koja je veća Srpkinja i čija pesma više slavi patriotizam, dok obe stoje na tronu rivalstva uoči finala Pesme za Evroviziju.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

Naime, dok Breskvica trpi najsnažnije udarce i najglasnije pohvale u isto vreme zbog pesme koja je izazvala veliku buru zbog teksta, za Teyadoru je nedvosmisleno - lila Ramonda je simbol primirja u Prvom svetskom ratu, međutim, obe i te kako svoju pesmu doživljavaju pravom srpskom, koja ima jaku poruku i treba da predstavlja Srbiju na prestižnom takmičenju.

- Osoba koja predstavlja Srbiju je iz Srbije, samim tim ima nešto srpsko. I moja pesma ima takođe nešto, melodiju koja je srpska, ali je prekomponovana s modernim aranžmanom. Ramonda ima više značenja, ali ja volim da je vidim kao srpski feniks, iz velike patnje možeš da izađeš kao pobednik - rekla je Teya Dora, dok je Breskvica bila više patriotski nastrojena.

Foto: Printscreen Youtube RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

 
- Pesma mora biti srpska, da ima srpska obeležja, tekstualno i muzikalno, moraš da pokažeš svoju zemlju, moja pesma ima taj srpski vajb - rekla je Breskvica, pa dodala:
- Samo moja i Teodorina pesma bi trebalo da predstavljaju Srbiju, to je ono pravo. Mi, Srbi, smo posebni i to treba da se pokaže, mi smo nebeski narod - rekla je pevačica čiji je kostim podsećao na narodnu nošnju s krilima, dok je Teya Dora imala više stilizovan i moderniji nastup za pesmu čije simbolika je jako moćna.

Inače, značka Ramonde se nosi na reveru na dan 11. novembra, kad se slavi Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u kojem je Srbija podnela ogromne žrtve za pobedu sa saveznicima. Teya Dora je nastupala pod rednim brojem 11, te je i pesmu poslala na konkurs javnog servisa baš u noći između 10. i 11. novembra i to uveče, u 11.11.

BONUS VIDEO: