Naime, Rid je u prestonicu Hrvatske otputovao jugićem zlatne boje sa beogradskim tablicama, a tokom noći izgreban mu je automobil i tablice su nestale.

Amerikanac je priznao da je bio upozoravan da se nešto slično može desiti, ali nije verovao. 

- Mislio sam da je Hrvatska bolja od toga - rekao je razočarani Rid.

On je na svom Tiktok profilu podelio video na kojem je prepričao neprijatan incident koji mu se dogodio, ali i poslao poruku počiniocu.

- Za osobu koja mi je ukrala tablice i izgrebala automobil ključem sinoć. Upoozorili su me na ljude poput tebe. Rekli su mi "ako voziš auto sa beogradskim tablicama u Zagrebu, oštetiće ga. Izgrebaće ti boju, razbiti prozore", ali ja im nisam verovao.Mislio sam da je Hrvatska bolja od toga.

 

 

- Uvek pokušavam promovisati zajedništvo između zemalja na Balkanu. Srbija i Hrvatska, obe zemlje su bile dobre prema meni i onda si došao ti. Misliš da si rodoljub time što radiš štetu svom susedu? Ne. Ti ne predstavljaš Hrvatsku. Sada, umesto da si napravio štetu Srbiji ili Srbinu, to si učinio Amerikancu koji ima samo poštovanje prema tvojoj zemlji. Treba te biti sramota - rekao je DŽastis dok je iza sebe snimao automobil bez tablica.

Inače, DŽastis je rođen u Severnoj Dakoti, a srpskoj publici je postao poznat kada je na svom Tiktok profilu otpevao pesmu Vere Matović "Miki, Milane". Influensersku karijeru počeo je tako što je snimao automobile, a kada je snimio legendarni jugo, privukao je publiku sa ovih prostora. 

Nakon što je probio led sa pesmom Miki Milane, Rid je odlučio da sve više snimaka u kojima peva pesme sa Balkana, objavljuje na mrežama, a zamislite, kupio je i juga kojim je proveo putujući po Balkanu.  


- Sebe smatram usvojenim Srbinom. Znam za Novaka Đokovića kao i svi Srbi - smeje se u nastavku razgovora za Sportal. 

Poseban utisak Nole je na njega ostavio u jednom pobedničkom govoru, kada je pozvao sve ljude da se „usude da sanjaju."

- Interesantno je to što je Novak ceo ovaj uspeh postigao praktično ni iz čega. LJudi kao što je Novak inspirišu druge da svako može da stigne do vrha u poslu kojim se bavi. I ja mogu da se identifikujem sa Noletom, iako nisam još uspeo - rekao je Rid. 

I baš poput Noleta i Rid se usudio da sanja velike snove. Oni su ga odveli u NJujork, gde je otpevao pesmu posvećenu svom idolu.

- Na kraju sam prodao kuću i dao otkaz kako bih pratio svoj san. Zastrašujuće je, ali ostvaruje se. Dolazak u NJujork kako bih otpevao pesmu za Novaka je još jedan san – videćemo hoće li se ostvariti. Morao sam da promenim pristup, tako da sam stupio u kontakt sa DŽuli, jednom od najvećih Novakovih navijačica. Ona mi je pomogla da napišem pesmu na koju sam istinski ponosan. Želeli smo da to bude pesma o Novakovom etosu i o onome što ga čini posebnim. Mislim da smo uspeli.