Svaki pevač sanja o hitovima i uspešnoj karijeri, ali malo kome je pošlo za rukom da u svom repertoaru poseduje pesme koje su neizostavni deo svakog veselja decenijama unazad, poput Šabana Šaulića.

Kralj narodne muzike, kako su Šaulića mnogi nazivali, ostavio je iza sebe vanvremenske hitove, a malo ko zna da je jednu od njegovih najpoznatijih pesama napisao roker.

Verovali ili ne, Bora Đorđević napisao je tekst čuvene "Prikrašću se tebi pod prozore" iz 1985. godine, koja je u narodu postala poznatija kao "Preskočiću tarabu i jarak".

Foto: ATA images

 

 

Međutim, malo ko zna da je Šaban i sam tvorac svojih velikih hitova zbog čega je svojevremeno iznenadio i Sašu Popovića.

Foto: Igor Marinković

 

 

- Mnogo puta je Saša Popović u "Zvezdama Granda" rekao "Odakle ti ova pesma, ko je to pisao", a moj odgovor je uvek bio: "Ja". Pa me onda pita za neku drugu pesmu, a moj odgovor je ponovo „ja“. Bio je u šoku mnogo puta, kaže mi: "Daj, ne zezaj me". A sve od 1975. godine na ovamo što čuješ to sam sve ja pisao. Šalio sam se sa Sašom da nije gledao nikada autore (smeh) – ispričao je Šaban jednom prilikom.

(Grand)

BONUS VIDEO: